OKYANUSTAN GELEN % 100 DOĞAL koruyucu
CALCERAMICS ; Herhangi bir ilaç, kimyasal maddeden ya da bir eklentiden yapılmamıştır. İlaç, kimyasal madde , katkı maddesi vs. asla yoktur.
CALCERAMICS ; Japonya Sağlık bakanlığının 16 Nisan 1996 tarihinde açıkladığı gıda katkı maddeleri listesinin 218 numaralı gıda katkısı olan ve kalsiyum içeren fırınlanmış “Surf Clam – İstiridye kabuğu”ndan elde edilmiştir.
CALCERAMICS ; Yüksek kalitede CaO ( Kalsiyum Oksit ) tir. Ca % 98,90 wt. Suda eritildikten sonra Alkali solüsyon haline gelmektedir. CaO + H2O Ca(OH)2 % 0,1 Kalsine edilmiş Kalsiyum solüsyonu kuvvetli bir alkaliniteye sahiptir (pH 12) . Bir çok bakteriyel patojen kuvvetli bir alkalin durumunda varlığını sürdüremez.
CALCERAMICS ; Negatif iyon ve minerale bağlı bakteri öldürme tabaka etkisi harekete geçip yiyeceklerin dayanma ( raf ) ömrünü uzatır.
CALCERAMICS ; Vücudun bağışıklık gücünü azaltan zararlı maddeleri yok eder.
Yiyeceklere bulasan zirai ilaç, balmumu, koruyucu madde, B2 vitamini gibi katkı
maddeleri ile çevre hormonu bizlerin bağışıklık gücünü azaltıp, alerji vb.leri
kolayca kapma sebeplerinden biri haline gelmektedir. (Bizlerin zararlı maddeleri yılda 3-4 kg. aldığımız bilim adamları tarafından söylenir) CALCERAMICS bunun gibi insan vücuduna zararlı maddeleri yiyeceklerden bertaraf eder.
Bir çok süt ürünlerinin üretim aşamasında güvenle uygulama yapabileceğiniz Calceramic süt ürünlerinin doğal florasını etkilemeden e.coli, coliform , salmonella ve colostridum bakteriler üzerine etkilidir. Laboratuvar çalışmalarında zararlı bakteriler üzerine başarı oranı %100’e denk gelmektedir.
SÜT ve SÜT ÜRÜNLERİNDE KULLANIM ŞEKLİ
Beyaz peynir de kullanım şekli
Salamura suyuna 1 ton salamura için 60-80gr oranında kullanılır veya kapama salamurasına aynı oranda kullanılır.3 gün ürün mikrobiyolojik analize alınır.
Kaşar peynirinde kullanım
Teleme için 1 ton teleme için 100-120gr
Püskürtme için 1 lt suya 3 gr(su ile hazırlanan solüsyon kullanılmadan önce 10 dk bekletilmeli ve kullanmadan önce çalkalanmalıdır)
Haşlama suyuna 1 ton haşlama suyuna 50-70 gr katılır
Lor peyniri
Püskürtme için 1 lt suya 3 gr(paketlemeden önce)
Ayran
1 ton ayrana 40-60gr inkübasyondan sonra kırım aşamasında sulandırılıp atılır
Yoğurt
1lt pastörize edilip soğutulmuş suya 3gr eklenir.10 dk bekledikten yoğurdun üzerine inkübasyon çıkışı püskürtülür. Solüsyon günlük hazırlanır.
Tereyağ
Son yıkama suyuna 1 ton yıkama suyuna 500 gr oranında ilave edilir.(son yıkama suyunda 10 dk beklenmesi sağlanır)
Püskürtme ile paketlemeden önce tereyağına püskürtülür(püskürtme suyuna 1 lt suya 3 gr
Notlar: 1-solüsyon hazırlandıktan sonra 10 dk bekletildikten sonra kullanılmalıdır. 2-sağlıklı sonuçlar için son ürün 3.gün mikrobiyolojik ekime alınmalıdır.
Bakteri Sayısı | Test Sıvısı | Başlangıç | 5 dk | 10 dk | Etki Oranı |
E.coli 1F03972 | CALCERAMICS(%0.1) | 3.1×10 | 5.8×104 | 20 | yüzde 99.99 |
E.coli IF03972 | Musluk suyu | 3.1×106 | 3.4×106 | 4.3×106 | |
E.coli 0157:H7 ATCC 43895 | CALCERAMICS(%0.1) | 5.4×106 | 3×103 | <10 | yüzde 100 |
E.coli 0157:H7 ATCC 43895 | Musluk suyu | 5.4×106 | 5.2×106 | 4.2×106 | |
P.aeruginosa NBRC 13275 | CALCERAMICS%0.1) | 2.8×106 | 1.2×103 | 20 | yüzde 99.99 |
P.aeruginosa NBRC 13275 | Musluk suyu | 2.8×106 | 2.7×106 | 6.1×106 | |
Salmonella enteritidis NBRC 3313 | CALCERAMICS(%0.1) | 1.8×106 | <10 | <10 | yüzde 100 |
Salmonella enteritidis NBRC 3313 | Musluk suyu | 1.8×106 | 1.8×106 | 1.8×106 |
Yukarıdaki analiz Japonya Gıda Araştırma Lab. Tarafından test edilmiştir.
İstiridye Kabuğu Tozu meyve ve sebzelerdeki zirai ilaç atıklarını, mikropları ve mantarları kolayca yok eder. Bunun yanısıra çabuk çürüyen, sararan, küflenen marul, dereotu, maydanoz, brokoli, çilek, kiraz, limon gibi meyve ve sebzelerin raf ömürlerini uzatır. Calceramic ile yıkadığınız meyve ve sebzelerin buzdolabında saklama sürelerinii 2-3 katına çıkarır.
Pekçok mikrop barındıran yumurta kabuklarının da dezenfektasyonunda kullanılır.
1 Lt. Suya sadece 1 gr. Calceramic eklemeniz yeterlidir. 1 Kg. lık paketler halinde satışa sunulan Calceramic’i 700-1.000 kez sebze ve meyvelerinizi zirai ilaçlardan ve mikroplardan arındırabilirsiniz.
Calceramic Japonya’da okyanusta bulunan Hokkakai adı verilen fırınlanmış deniz tarağı kabuklarından (Surf Clam) elde edilen kimyasal madde veya katkı maddesi içermeyen tamamen doğal bir gıda dezenfektanıdır. Herhangi bir kimyasal madde ve katkı maddesi içermez.
Saf ve yüksek kalitede Kalsiyum Oksitten (CaO) oluşan Calceramic; su ile karıştırıldığında yüksek alkaliniteye sahip solüsyonlar oluşturur. Calceramicli
solüsyonlarda pH 12’nin üzerine çıkar ve bu pH’da pek çok patojen varlığını sürdüremez.
Calceramic ayrıca zirai ilaçlar, balmumu ve koruyucu madde gibi sebze ve meyvelerin dış yüzeylerini kaplayan zararlı maddelerin yüzeyden kolayca arındırılmasını sağlar.
Calceramic beyaz renkli, kokusuz ve tatsız unumsu bir maddedir. Kullanım kolaylığı sayesinde evde, catering şirketlerinde, hastanelerde, otellerde, gıda imalathanelerinde ve insanların yaşadığı her alanda kullanılabilir. Özellikle toplumun ortak kullanım alanlarından insanlara bulaşabilecek bakteri, mantar gibi hastalık yapıcı etmenlerin ortadan kaldırılmasında yardımcıdır.
Günümüzde kullanılmakta olan klor tabletlerinin aksine tamamen doğal olmasından dolayı insan sağlığı üzerine olumsuz her hangi bir etkisi bulunmamaktadır. Klor tamamen kimyasal içeriğinden dolayı gıdaları dezenfekte ederken kimyasal açıdan kirletmektedir. Klor etki mekanizması nedeniyle yalnızca patojenleri değil besinlerin kendi yapıtaşı olan hücreleri de parçalayıp yok ederek gıdaların besleyicilik özelliğinde azalmaya sebep olur. İstiridye Kabuğu Tozu meyve ve sebzelerdeki zirai ilaç atıklarını, mikropları ve mantarları kolayca yok eder. Bunun yanısıra çabuk çürüyen, sararan, küflenen marul, dereotu, maydanoz, brokoli, çilek, kiraz, limon gibi meyve ve sebzelerin raf ömürlerini uzatır. Calceramic ile yıkadığınız meyve ve sebzelerin buzdolabında saklama sürelerinii 2-3 katına çıkarır.
Pekçok mikrop barındıran yumurta kabuklarının da dezenfektasyonunda kullanılır.
Bir çok süt ürünlerinin üretim aşamasında güvenle uygulama yapabileceğiniz Calceramic süt ürünlerinin doğal florasını etkilemeden e.coli, coliform , salmonella ve colostridum bakteriler üzerine etkilidir. Laboratuvar çalışmalarında zararlı bakteriler üzrerine başarı oranı %100’e denk gelmektedir.
1 Lt. Suya sadece 1 gr. Calceramic eklemeniz yeterlidir. 1 Kg. lık paketler halinde satışa sunulan Calceramic’i 700-1.000 kez sebze ve meyvelerinizi zirai ilaçlardan ve mikroplardan arındırabilirsiniz.
Calceramic Japonya’da okyanusta bulunan Hokkakai adı verilen fırınlanmış deniz tarağı kabuklarından (Surf Clam) elde edilen kimyasal madde veya katkı maddesi içermeyen tamamen doğal bir gıda dezenfektanıdır. Herhangi bir kimyasal madde ve katkı maddesi içermez.
Saf ve yüksek kalitede Kalsiyum Oksitten (CaO) oluşan Calceramic; su ile karıştırıldığında yüksek alkaliniteye sahip solüsyonlar oluşturur. Calceramicli solüsyonlarda pH 12’nin üzerine çıkar ve bu pH’da pek çok patojen varlığını sürdüremez.
Calceramic ayrıca zirai ilaçlar, balmumu ve koruyucu madde gibi sebze ve meyvelerin dış yüzeylerini kaplayan zararlı maddelerin yüzeyden kolayca arındırılmasını sağlar.
Calceramic beyaz renkli, kokusuz ve tatsız unumsu bir maddedir. Kullanım kolaylığı sayesinde evde, catering şirketlerinde, hastanelerde, otellerde, gıda imalathanelerinde ve insanların yaşadığı her alanda kullanılabilir. Özellikle toplumun ortak kullanım alanlarından insanlara bulaşabilecek bakteri, mantar gibi hastalık yapıcı etmenlerin ortadan kaldırılmasında yardımcıdır.
Günümüzde kullanılmakta olan klor tabletlerinin aksine tamamen doğal olmasından dolayı insan sağlığı üzerine olumsuz her hangi bir etkisi bulunmamaktadır. Klor tamamen kimyasal içeriğinden dolayı gıdaları dezenfekte ederken kimyasal açıdan kirletmektedir. Klor etki mekanizması nedeniyle yalnızca patojenleri değil besinlerin kendi yapıtaşı olan hücreleri de parçalayıp yok ederek gıdaların besleyicilik özelliğinde azalmaya sebep olur.
Calceramic Diğer Kullanım Alanları
-Taze sebze ve meyve dezenfeksiyonunda
-Taze sebze ve meyvelerin üzerlerindeki zirai ilaçların arındırılmasında
-Taze sebze ve meyvelerin raf ömürlerinin uzatılmasında
-Kuru bakliyatlardaki zirai kalıntıların arındırılmasında
-Yumurtaların kabuklarının dezenfeksiyonunda
-Et, tavuk, balık, midye, karides, salyangoz gibi gıdaların yüzeylerindeki mikroorganizmaların arındırılmasında
-Her çeşit mutfak ekipmanlarının dezenfeksiyonunda
-Her çeşit yüzeyin dezenfeksiyonunda
-Doğal afetlerde şüpheli içme ve kullanma sularının dezenfeksiyonunda
-Deniz ve nehir sularının arıtılmasında
Kullanım Şekli
– 1 litre suya 1 gram Calceramic ilave ediniz. (1 Çay Kaşığından daha az)
– Hazırladığınız solüsyona, arındırmak ve dezenfekte etmek istediğiniz sebze, meyve, et çeşitleri, hububat veya mutfak ekipmanlarını daldırınız.
– Ürünü veya ürünleri 5-10 dakika solüsyon içinde bekletiniz.
– Ürünü veye ürünleri süzünüz.
– Tüketeceğiniz ürün veya ürünleri durulayıp ya da durulamadan kullanınız.
– Saklamak istediğiniz gıdaları durulamadan saklama koşullarına uygun olarak muhafaza edebilirsiniz.