Ürün portföyümüzde bulunan bir çok karragenan çeşidi vardır. Nihai ürününüz için en uygun karragenan çeşidini bizimle iletişime geçerek belirleyebilirsiniz.

KARRAGENAN

Karagenan kırmızı deniz yosunlarından elde edilen bir polisakkarittir. Günümüzde, Kanada, Filipinler, Şili, ABD, Endonezya, Fransa ve Portekiz’de üretilmektedir. Kırmızı deniz yosunu türlerine göre karragenan tipleri de değişmektedir. Marcel Aquagel Karragenan Filipinler’de yetişen iki tip deniz yosunundan ürün elde etmektedir. Bu deniz yosunları Iota Karragenanlar için Eucheuma spinosum ve Kappa Karragenanlar Eucheuma cottonii’dir. Kırmızı deniz yosunlarından elde edilen toz karragenan bir çok gıda maddelerinde hammadde olarak kullanılmaktadır. Ayrıca farklı karışımlarla farklı spesifik üretimlere de yardımcı olan Karagenanlar, yüksek esnekliğe sahip ve sarmal yapılar oluşturabilen moleküllerdir. Böylece oda sıcaklığında farklı jeller oluşturabildiklerinden bir çok sektörde stabilizatör olarak kullanılır. Karagenanlar üretim esnasında ürünlerde yüzey basıncı ile incelir, bu basınç kalktığında ise eski akışkanlıklarına geri dönerler (tiksotropik). Bu sayede üretim hatlarında kolay pompalanırlar ve hemen ardından tekrar sertleşirler.

Üç tip karragenan vardır;

Kappa Karagenan: Sert ve katı jeller oluşturur, Potasyum Tuzları ile birlikte güçlü ve sağlam jel yapısı oluşturması, çok az sinerezi oluşumuyla kırılgan bir yapı oluşturması, Keçi boynuzu zamkı ile etkileşimli olması, Sıcak suda tamamen çözünmesi bu tip karragenanın özellikleri arasındadır. Eucheuma cottonii ‘den üretilmiştir.

Iota Karagenan: Yumuşak jeller oluşturması, Kalsiyum Tuzları ile birlikte güçlü ve sağlam jel yapısı oluşturması, Sinerezisiz(su salımı olmadan) elastik jel yapısı oluşturması, donma ve çözülmede jel yapısının bozulmadan korunması, Sıcak suda tamamen çözünmesi bu tip karragenanın özellikleri arasındadır. Eucheuma spinosum’dan üretilmiştir.

Lambda Karagenan: Jel yapısı oluşturmaz, Yüksek viskoziteli solüsyon oluşturur Soğuk suda tamamen çözünür. Gigartina’dan üretilmiştir.

Karagenan AB tarafından gıda katkı maddesi olarak kabul edilmiş ve E407 ile E407a kodları ile tanımlanmıştır.