Ayran Kültürleri Ayranın yaz aylarında ferah ve serinletici bir içecek alternatifi olmasının yanı sıra, başta çocuklar olmak üzere her yaştan bireyin sağlığı için koruyucu bir kalkan olduğunu biliyor muydunuz? Türk mutfağının en eski ve en yaygın içeceği olan ayran içinde bulunan kalsiyum, potasyum ve protein dışında A, A, B12, D, B2 ve B6 vitaminleri ile yediden yetmişe herkes için faydalı. İşte ayranın faydaları;
– İçerisinde bulunan yoğurt bakterileri sayesinde ayran, vücut için son derece önemli bir besin görevindedir.
– Hiçbir yan etkisi olmadığı gibi sağlık açısından da oldukça faydalıdır.
– Ayran dahası elektrolit yönünden de son derece zengindir ve bağırsak florasının stabilitesini artırırak düzenler.
– Sindirim sistemini düzene sokan ve vücudun sıvı akışını dengeleyen ayran, bunun yanında normal kan basıncını sağlamak için gerekli olan potasyumu da vücuda sağlar.
– Ayran, hem tokluk hissi verir hem de metabolizmayı hızlandırır.
Clerici Sacco starter ayran kültürleri tekstür, kıvam ve aroma açısından zengin içerik sağlar.